14-09-2015

Mooi Schoon succesvol aanwezig op Salland Natuur Fair

Zondag 13 september was het Mooi Schoon team aanwezig op de Salland Natuur Fair. De Natuur Fair was een groot succes, waar veel bezoekers uit de wijde omgeving naartoe kwamen. Met de aanwezige kinderen werd het zwerfvuilscheidingsspel gespeeld en de voorlichters gingen met volwassenen in gesprek over zwerfvuil. Zij informeerden mensen hoe ze zelf in actie kunnen komen tegen zwerfvuil.

In Heeten is al een groep van circa 35 personen, onder de naam ‘Heeten Opgeruimd!’, regelmatig bezig om het zwerfvuil op te ruimen. Hierbij worden ze  gefaciliteerd door ROVA. Deze groep had ook tijdens de Salland Natuur Fair op diverse plaatsen op het terrein borden geplaatst waarop staat ‘Wij houden Heeten schoon. U ook?’ Hiermee stimuleren zij bezoekers op een positieve manier om hun afval in een afvalbak te gooien zodat het niet op straat terecht komt.

Op het terrein waren voldoende containers beschikbaar waarin bezoekers hun plastic/blik/drankenkartons en restafval gescheiden weg konden gooien. Hier werd heel goed gebruik van gemaakt. Dit werd mede mogelijk door inzet van medewerkers van Greenpeace. Zij maakten bezoekers op vriendelijke wijze attent op de containers. Wanneer iemand iets in de verkeerde bak gooide, werd uitgelegd in welke container het welk hoorde, en ook waarom. Deze aanpak resulteerde in een schoon evenemententerrein na afloop!

20150913_161917_resized20150913_165628_resized