21-03-2018

Waar kijken we naar als we bij jou in de straat komen kijken?

De Schoonste Straat Verkiezing win je natuurlijk niet zo maar! Waar kijken wij naar als wij in jouw straat komen monitoren?

De straten en het groen (plantsoen, speelveldje etc.)

Als je jouw straat inrijdt, en hij is vrij van zwerfvuil en onkruid, wordt iedereen daar blij van.

We kijken of er grof of fijn zwerfvuil ligt en of de goten mooi schoon zijn. Stoepen waarop geen onkruid staat maken ook dat het fijn is om hier te wandelen en te spelen.

Hondenpoep wordt ervaren als 1 van de grootste ergernissen van Nederlanders, dus een hondenpoepvrije straat geeft natuurlijk extra punten.

 Afvalbakken

Een schone afvalbak nodigt meer uit om er afval in te gooien. Daarom zit er in de toolkit een spons, emmer en een pot groene zeep. Met zo’n fris en natuurvriendelijk sopje is het zo weer schoon.

Zitten er stickers op de afvalbak?  Verwijder deze zorgvuldig zodat de ondergrond niet beschadigt. Is er graffiti op gespoten of zit de bak heel vol, neem dan contact op met het Klant Contact Centrum van ROVA. Vermeld hierbij dat je meedoet aan de Schoonste Straat Verkiezing.

Straatmeubilair

Op een schone bank ga je liever zitten dan op een vieze bank en een schoon speeltoestel ziet er veel leuker uit.

Straatmeubilair kun je heel goed vrij maken van groene aanslag met de schoonmaakazijn uit de toolkit.

Containers voor zwerfvuil

Jullie ontvangen een grijze 240 liter container waarin jullie het door jullie opgeruimde zwerfvuil in kunnen doen. Deze container komen wij 1 x per week legen. Je hoort nog op welke dag dit is.

Toolkit

De toolkit bestaat uit afvalgrijpers, ringen voor vuilniszakken, vuilniszakken, handschoenen, veiligheidshesjes, een emmer, een spons, een bezem, stoffer en blik, een onkruidkrabber, schoonmaakazijn en groene zeep.