09-12-2014

Collectieve vuurwerk opruim actie

Op 1 januari 2015 vindt in 14 ROVA-gemeenten een collectieve vuurwerk-opruim-actie plaats. In het kader van Mooi Schoon gaan inwoners gezamenlijk aan de slag om het afval, dat overgebleven is na het afsteken van het vuurwerk, op te ruimen. Om mensen te enthousiasmeren stelt Mooi Schoon 1500 bezems beschikbaar.

Gratis bezem van gerecyclede PET flessen

Na het vuurwerk afsteken is het ook goed en kan het zelfs leuk zijn om samen met je buren je eigen straat weer schoon te vegen. Daarom hebben 14 gemeenten samen met ROVA besloten om gratis bezems uit te delen.

Per gemeente zijn er een beperkt aantal bezems beschikbaar, deze worden verstrekt onder het motto op = op. Leuk detail is dat de bezems zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Mooi Schoon

De actie vindt plaats in het kader van ‘Mooi Schoon’. Mooi Schoon is het gezamenlijke zwerfvuil programma van 14 ROVA gemeenten en ondersteunt zwerfvuil opschoonacties door vrijwilligers. Ook het voorkomen van zwerfvuil staat hoog in het vaandel. De regionale campagne Mooi Schoon sluit aan bij de landelijke campagne ‘Supporter van Schoon’, een initiatief van Nederland Schoon. Met de buurtacties, evenementen en de campagne Supporter van Mooi Schoon worden burgers bewust gemaakt dat we samen verantwoordelijk zijn voor een mooi schone buurt.

ipp