Categories for Geen categorie

06-09-2019

Zwerfvuilchallenge tijdens Stadshagenfestival

Wethouder Monique Schuttenbeld reikte zaterdag 24 augustus op het Stadshagenfestival de prijs uit aan de winnaars van de eerste Zwerfvuilchallenge. Een parcours waarbij deelnemers zo snel mogelijk zo veel mogelijk zwerfvuil moesten opruimen. Bekijk op onze facebook pagina de leuke terugblik! De winnaar van de challenge in de categorie ‘Kinderen’ was Fleur. Fleur was de snelste omdat ze al veel ervaring heeft met een afvalgrijper. Ze ruimt namelijk wekelijks zwerfvuil op bij haar in de buurt. De challenge is de start van een regiobrede campagne van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA. Want september = zwerfvuilopruimmaand!

World Cleanup Day en Burendag
Zaterdag 21 september is het World Cleanup Day en zaterdag 28 september Burendag. Voor veel mensen het moment om hun wijk, buurt, sportverenging of park weer zwerfvuilvrij te maken. Het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA ondersteunt deze initiatieven en levert gratis afvalgrijpers, handschoenen, vuilniszakken en hesjes. Na afloop haalt ROVA het verzamelde zwerfvuil gratis op. Om dit te ontvangen moet een actie aangemaakt worden op www.mooi-schoon.nl.

Mooi Schoon
Iedereen wil graag wonen, spelen, recreëren en werken in een schone leefomgeving. Dat is waar het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon voor staat. Onze omgeving schoon houden of schoon maken. Nu en in de toekomst. In 18 gemeenten werkt Mooi Schoon samen om door middel van voorlichting, educatie én extra aanpak zwerfvuil te voorkomen.

Wilt u meer informatie over de campagne, neem dan contact op met Lajenda Garst projectmedewerker Mooi Schoon, lgarst@rova.nl of 06 48421702

28-02-2019

Doe mee met de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart

Jij gaat toch ook zwerfvuil opruimen? Doe ook mee!

Op zaterdag 23 maart vindt de Landelijke Opschoondag weer plaats. Op deze dag organiseren mensen door het hele land leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Mee doen aan de Landelijke Opschoondag in jouw omgeving is eenvoudig en leuk. Kom ook in actie voor een schone buurt.

03-02-2019

Week van Mooi Schoon 1 – 5 april

10.000 leerlingen in actie voor schone straten!

Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 april vindt de Week van Mooi Schoon plaats. Een jaarlijkse actieweek voor basisscholen in ROVA-gemeenten. In deze week komen 10.000 leerlingen van verschillende scholen in actie en gaan ze samen aan de slag om zwerfvuil in hun eigen omgeving op te ruimen.

26-09-2018

Win een Wasteboard

Wat is jouw ludieke actie op de dag van de duurzaamheid? Stuur je idee in en maak kans op een Wasteboard!

Dag van de Duurzaamheid

Woensdag 10 oktober is het weer zover, de dag van de duurzaamheid. Ook dit jaar zullen er door het hele land verschillende activiteiten georganiseerd worden rond het thema Energie. Vanuit Mooi Schoon kunnen we tijdens de dag van de duurzaamheid zeker niet achter blijven en organiseren we een ludieke actie. Zend ons je meest grappige, leuke, gekke of originele idee om jouw wereld weer een stukje schoner en duurzamer te maken.

Idee insturen?

Stuur je idee door middel van een foto of filmpje naar info@mooi-schoon.nl en win een tof wasteboard. Een Wasteboard is een speciaal skateboard gemaakt van gerecyclede doppen van plastic flessen. Elk Wasteboard is met de hand gemaakt en daarom uniek.

Je kunt jouw idee inzenden tot maandag 8 oktober. Op de Dag van de duurzaamheid woensdag 10 oktober maken we de winnaar(s) bekend.