Categories for Geen categorie

22-06-2017

Goede ideeën gezocht

We zijn op zoek naar mensen/groepen die goede ideeën hebben om zwerfvuil in en langs het water te voorkomen.

 

Op de oevers van rivieren ligt regelmatig zwerfvuil. Zwerfvuil dat is begonnen bij jou en bij mij voor de deur. Of je nu woont langs de IJssel, de Vecht, de Dinkel, het Eemmeer, in de gemeente Twenterand, Oost Gelre, Staphorst of een andere gemeente. Via de rivieren stroomt zwerfvuil naar de zee en veroorzaakt daar grote afvalbergen. Vissen en zeedieren eten het op en zo komen allerlei giftige stoffen in onze voedselketen en op ons bord terecht. Het verminderen van zwerfvuil is daarom van groot belang.

 

Heb jij een idee of oplossing waardoor het water en de oevers van de rivieren schoner worden en blijven?

Win €5.000,- om jouw idee te verwezenlijken! Zet je ideeën om in actie op www.schoneijsseloevers.nl. Je idee kun je indienen tot en met 1 oktober 2017.

 

Op een aantal locaties (bijvoorbeeld scouting, visclubs, scholen) kunnen we inspirerende workshops verzorgen die je leiden naar een goed idee. Meld je daarvoor zo snel mogelijk aan op info@mooi-schoon.nl.

Rova Jaarverslag

Rova Jaarverslag

25-02-2017

Zaterdag 25 maart Landelijke Opschoondag, doe ook mee!

Kom ook in actie voor een Mooi Schone omgeving

Op zaterdag 25 maart, de Landelijke Opschoondag, organiseren mensen door het hele land leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Meedoen aan de Landelijke Opschoondag in jouw omgeving is eenvoudig. En hoeft niet lang te duren.

15-12-2016

Doe ook mee met Nieuwjaarsvegen!

We beginnen 2017 schoon! Op Nieuwjaarsdag pakt heel Nederland de bezem om het vuurwerkafval op te vegen. Doe je ook mee?

14-12-2016

Mooi Schoon door de ogen van FC Streetboys

Je voelt je prettiger in een omgeving die schoon en netjes is. Daarnaast is het ook beter voor mens en dier. Het is daarom belangrijk om de omgeving vrij te maken van zwerfvuil. De jongens van FC Streetboys vinden het ook belangrijk dat de omgeving zwerfvuil vrij is. Op zaterdag 15 oktober hebben zij zich tijdens de EP Stadshagenrun ingezet om het evenement schoon te houden. Want afval hoort immers in de prullenbak.

05-10-2016

Mooi Schoon door de ogen van de St. Ludgerusschool

De leerlingen en leerkrachten van de st. Ludgerusschool doen ook mee aan de pilot afval scheiden op school. Aan hen is gevraagd waarom zij het belangrijk vinden dat de omgeving Mooi Schoon is.