Categories for Geen categorie

27-02-2018

Doe mee met de Landelijke Opschoondag op zaterdag 24 maart

Eén buurt, één missie. Doe ook mee!

Op zaterdag 24 maart vindt de Landelijke Opschoondag weer plaats. Op deze dag organiseren mensen door het hele land leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Mee doen aan de Landelijke Opschoondag in jouw omgeving is eenvoudig en leuk. Kom ook in actie voor een schone buurt.

14-02-2018

Doe mee met de Schoonste Straatverkiezing Winterswijk

Schone straten zonder zwerfvuil. Dat willen we toch allemaal. Daarom dagen we jou als inwoner van Winterswijk uit om samen mee te doen met de Schoonste Straatverkiezing. Doe mee en maak kans op mooie buurtprijzen!

05-12-2017

Gelukkig Mooi Schoon jaar

Een sprankelend 2018 begint met een schone straat!

Pak je bezem en veeg vuurwerkafval op!

Begin 2018 goed. Ga samen met buren, familie en vrienden aan de slag. Samen vegen is wel zo gezellig. Pak je bezem, stoffer en blik, vuilniszakken en handschoenen en ruim vuurwerkafval op. Maak het vuurwerkafval vochtig voor het vegen, dan kun je het veilig opruimen. De volle zakken met afval kun je weggooien in de restafvalcontainer.  In sommige gemeenten kun je het vuurwerkafval gratis aanbieden bij inleverpunten, klik hieronder op de naam van je gemeente voor een overzicht.

Het is belangrijk vuurwerkresten zo snel mogelijk op te ruimen. Vuurwerk dat blijft liggen belandt als zwerfvuil in de natuur en kan hier tijdenlang rondzwerven. Dit ontsiert het straatbeeld maar is ook schadelijk voor planten en dieren. Ook zijn er altijd kinderen die op zoek gaan naar vuurwerk dat niet is afgegaan en die proberen dit opnieuw af te steken. Een risico. Door vuurwerkafval op te ruimen zorg je voor een schone en veilige buurt.

ROVA_Nieuwjaarsvegen_website-afbeelding

Maak het Mooi Schoon!
Ruim zwerfvuil op.

22-06-2017

Goede ideeën gezocht

We zijn op zoek naar mensen/groepen die goede ideeën hebben om zwerfvuil in en langs het water te voorkomen.

 

Op de oevers van rivieren ligt regelmatig zwerfvuil. Zwerfvuil dat is begonnen bij jou en bij mij voor de deur. Of je nu woont langs de IJssel, de Vecht, de Dinkel, het Eemmeer, in de gemeente Twenterand, Oost Gelre, Staphorst of een andere gemeente. Via de rivieren stroomt zwerfvuil naar de zee en veroorzaakt daar grote afvalbergen. Vissen en zeedieren eten het op en zo komen allerlei giftige stoffen in onze voedselketen en op ons bord terecht. Het verminderen van zwerfvuil is daarom van groot belang.

 

Heb jij een idee of oplossing waardoor het water en de oevers van de rivieren schoner worden en blijven?

Win €5.000,- om jouw idee te verwezenlijken! Zet je ideeën om in actie op www.schoneijsseloevers.nl. Je idee kun je indienen tot en met 1 oktober 2017.

 

Op een aantal locaties (bijvoorbeeld scouting, visclubs, scholen) kunnen we inspirerende workshops verzorgen die je leiden naar een goed idee. Meld je daarvoor zo snel mogelijk aan op info@mooi-schoon.nl.

Rova Jaarverslag

Rova Jaarverslag

25-02-2017

Zaterdag 25 maart Landelijke Opschoondag, doe ook mee!

Kom ook in actie voor een Mooi Schone omgeving

Op zaterdag 25 maart, de Landelijke Opschoondag, organiseren mensen door het hele land leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Meedoen aan de Landelijke Opschoondag in jouw omgeving is eenvoudig. En hoeft niet lang te duren.