Categories for Geen categorie

02-05-2018

Week van Mooi Schoon groot succes!

15.000 leerlingen kwamen in actie voor schone straten!

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 april vond de Week van Mooi Schoon plaats. Een jaarlijkse actieweek voor basisscholen in 18-ROVA gemeenten. Tijdens deze week kwamen 15.000 leerlingen van verschillende scholen in actie om zwerfvuil in hun eigen omgeving op te ruimen. Een prachtige week met zomerse temperaturen! Wat hebben we genoten! Bedankt voor jullie inzet!

03-04-2018

Week van Mooi Schoon 16 – 20 april

15.000 leerlingen in actie voor schone straten!

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 april vindt de Week van Mooi Schoon plaats. Een jaarlijkse actieweek voor basisscholen in 18-ROVA gemeenten. In deze week komen 15.000 leerlingen van verschillende scholen in actie en gaan ze samen aan de slag om zwerfvuil in hun eigen omgeving op te ruimen.

03-04-2018

Landelijke Opschoondag 2018 groot succes

Landelijke Opschoondag groot succes!

Op zaterdag 24 maart vond de Landelijke Opschoondag weer plaats. Ruim 450 enthousiaste deelnemers deden mee aan 21 opschoonacties. We kijken terug op een geslaagde dag!

Tijdens de Landelijke Opschoondag organiseren mensen door het hele land leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Mee doen aan de Landelijke Opschoondag is eenvoudig en leuk. Binnenkort maken we de datum voor 2019 bekend.

21-03-2018

Waar kijken we naar als we bij jou in de straat komen kijken?

De Schoonste Straat Verkiezing win je natuurlijk niet zo maar! Waar kijken wij naar als wij in jouw straat komen monitoren?

De straten en het groen (plantsoen, speelveldje etc.)

Als je jouw straat inrijdt, en hij is vrij van zwerfvuil en onkruid, wordt iedereen daar blij van.

We kijken of er grof of fijn zwerfvuil ligt en of de goten mooi schoon zijn. Stoepen waarop geen onkruid staat maken ook dat het fijn is om hier te wandelen en te spelen.

Hondenpoep wordt ervaren als 1 van de grootste ergernissen van Nederlanders, dus een hondenpoepvrije straat geeft natuurlijk extra punten.

 Afvalbakken

Een schone afvalbak nodigt meer uit om er afval in te gooien. Daarom zit er in de toolkit een spons, emmer en een pot groene zeep. Met zo’n fris en natuurvriendelijk sopje is het zo weer schoon.

Zitten er stickers op de afvalbak?  Verwijder deze zorgvuldig zodat de ondergrond niet beschadigt. Is er graffiti op gespoten of zit de bak heel vol, neem dan contact op met het Klant Contact Centrum van ROVA. Vermeld hierbij dat je meedoet aan de Schoonste Straat Verkiezing.

Straatmeubilair

Op een schone bank ga je liever zitten dan op een vieze bank en een schoon speeltoestel ziet er veel leuker uit.

Straatmeubilair kun je heel goed vrij maken van groene aanslag met de schoonmaakazijn uit de toolkit.

Containers voor zwerfvuil

Jullie ontvangen een grijze 240 liter container waarin jullie het door jullie opgeruimde zwerfvuil in kunnen doen. Deze container komen wij 1 x per week legen. Je hoort nog op welke dag dit is.

Toolkit

De toolkit bestaat uit afvalgrijpers, ringen voor vuilniszakken, vuilniszakken, handschoenen, veiligheidshesjes, een emmer, een spons, een bezem, stoffer en blik, een onkruidkrabber, schoonmaakazijn en groene zeep.

27-02-2018

Doe mee met de Landelijke Opschoondag op zaterdag 24 maart

Eén buurt, één missie. Doe ook mee!

Op zaterdag 24 maart vindt de Landelijke Opschoondag weer plaats. Op deze dag organiseren mensen door het hele land leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Mee doen aan de Landelijke Opschoondag in jouw omgeving is eenvoudig en leuk. Kom ook in actie voor een schone buurt.