26-02-2016

Opschoonactie van de maand!

De opschoonactie van de maand is bekend. In februari is de prijs voor de ‘opschoonactie van de maand’ uitgereikt aan Diana Bruijnes uit Olst. Zij ging met 54 kinderen de buurt in om zwerfvuil te ruimen.

12 maart 2016 203

Eind januari nam Diana contact op met Mooi Schoon om een opruimactie te faciliteren in Boskamp. Het was de tweede keer dat ze dit organiseerde.

‘Ik vond het belangrijk om kort na het carnaval de buurt vrij te maken van zwerfvuil, en ik vond het leuk om dat samen met kinderen van de St. Aloysiusschool te doen. De school verleende medewerking door een oproep te plaatsen in de nieuwsbrief aan de ouders, zodat zij op de hoogte waren’.

Op de dag van de opschoonactie plaatste Diana nog posters en ballonnen aan de hekken om extra aandacht te vragen voor de actie. Rond kwart voor twaalf reed op 24 februari de Mooi Schoon bus voor, deze was uitgerust met afvalgrijpers, vuilniszakken, bezems etc.

Diana verwachtte dat zo’n 20 kinderen mee zouden doen, maar tot haar grote verrassing waren er 54 leerlingen die na schooltijd bleven om mee te helpen.

‘De kinderen uit de hogere groepen deden de buitenste rand van de Boskamp, en de jongere leerlingen gingen vlak bij school bezig om op te ruimen. Het viel op dat de kids zo spontaan bezig gingen en erg enthousiast waren’.

Rond drie uur was het meeste zwerfvuil opgeruimd en gingen de kinderen, na een tractatie, naar huis.