10-11-2014

Kinderen in actie tegen zwerfvuil

De week van 27 oktober t/m 2 november was de Zwolse week van de opvoeding. In heel Zwolle waren leuke acties of bijeenkomsten die in het teken stonden van dit thema.
Zo ook in de wijk Breecamp-Oost. Woensdagmiddag 29 oktober kwamen er zo’n 30 kinderen uit de wijk Breecamp-Oost bij elkaar om zwerfvuil in hun buurt op te ruimen. Kinderen voelen zich betrokken bij de wijk en vinden het belangrijk om de omgeving schoon te houden, want in een schone omgeving is het fijn spelen. Een aantal ouders begeleidde de kinderen. De actie was georganiseerd door Travers Welzijn, Stadsdeel West van de gemeente Zwolle, Sport Service Zwolle en natuurlijk door een aantal buurtbewoners.

Bij de aftrap op het speelveld kwam de bus van “Mooi Schoon” aanrijden. Deze bus is ingericht met afvalgrijpers, vuilniszakken, handschoenen, veiligheidshesjes, kruiwagen, bezems etc., kortom alles wat nodig is om de buurt schoon te maken. Een medewerker van Rova begeleidde deze middag de kinderen en gaf tips hoe je de buurt het best kunt opschonen. Een groep kinderen ging enthousiast aan de slag om het zwerfvuil op te ruimen. Daarnaast konden de kinderen ook nog een fotolijstje versieren op de BSO van IKC Het Festival. In het fotolijstje kwam een mooie foto van de kinderen zelf en een kaartje met daarop een compliment van de kinderen voor hun ouders.

De Bus of Aanhanger van “Mooi Schoon” wordt gratis beschikbaar gesteld aan mensen die met hun eigen buurt of (sport)vereniging een zwerfvuil opschoonactie willen houden. Het afval wordt na afloop van de actie kosteloos afgevoerd. De Bus of Aanhanger kan worden gereserveerd op www.mooi-schoon.nl. Ook wanneer mensen individueel wensen of ideeën hebben op het gebied van zwerfvuil kunnen ze deze kenbaar maken op de website.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde middag in de Breecamp Oost!

2014-10-29_Foto_8_Schoonmaakactie    Created with Nokia Smart Cam