09-02-2015

Kom ook in actie voor schone oevers van IJssel en Zwarte Water!

Schone rivieroevers dragen bij aan prettig wonen en recreëren. Echter jaarlijks blijft er na de hoogwaterperiode op de oevers van de IJssel en het Zwarte Water veel zwerfvuil achter.

Zwerfvuil dat in het water terecht komt wordt via de rivieren naar zee verplaatst waar het bijdraagt aan de plastic soep. Dit gebeurt niet ver van ons bed, het gebeurt aan onze oevers.

In de week van 7 tot 15 maart organiseert Mooi Schoon, in samenwerking met Cambio, Rijkswaterstaat, Sportvisserij Oost-Nederland, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en IVN Gelderland, in de gemeenten Olst-Wijhe, Hattem, Heerde, Zwolle en Zwartewaterland op maar liefst acht locaties opruimacties langs de oevers van de IJssel en het Zwarte Water.

Help ook mee! Kom samen met je vrienden, buren of vereniging op zaterdagochtend 7 of 14 maart in actie om de oevers langs de IJssel en het Zwarte Water weer Mooi Schoon te maken (minimum leeftijd 13 jaar). Het levert je, naast een schone omgeving, ook een goed gevoel en een gezellige ochtend op, die we afsluiten met een broodje en een kop soep.

Je kunt je inschrijven door op de opschoonactie te klikken waaraan jij wilt mee doen:

7 maart Olst-Wijhe: Den Nul, Duursche Waarden en Wijhe, visstekken
7 maart Hasselt, natuurreservaat De Brommerd
14 maart Hattem, Jachthaven en de visstek bij de veerpont
14 maart Heerde, gebied bij het Kozakkenveer en het Wijheseveer

In dit project werken ROVA, Cambio, Sportvisserij Oost Nederland, Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en IVN Gelderland samen om zwerfvuil langs de oevers van de IJssel en het Zwarte Water tegen te gaan. Hiervoor organiseren zij samen met gemeenten en vrijwilligers opruimacties en infomeren ze inwoners over het zwerfvuilprobleem.

 

ROVA-Mooi-Schoon-Ijsseloever-opruimactie-actie