14-12-2016

Mooi Schoon door de ogen van FC Streetboys

Je voelt je prettiger in een omgeving die schoon en netjes is. Daarnaast is het ook beter voor mens en dier. Het is daarom belangrijk om de omgeving vrij te maken van zwerfvuil. De jongens van FC Streetboys vinden het ook belangrijk dat de omgeving zwerfvuil vrij is. Op zaterdag 15 oktober hebben zij zich tijdens de EP Stadshagenrun ingezet om het evenement schoon te houden. Want afval hoort immers in de prullenbak.

PEC Zwolle Street League is een straatvoetbalcompetitie waarbij teams uit wijken in Zwolle tegen elkaar strijden. De PEC Zwolle Street League heeft als doel om de deelnemers in contact te laten komen met elkaar, zich bewust te worden van fairplay en om bezig te zijn met Sport & Bewegen. De competitie wordt gekleurd door het Like/Dislike systeem. Naast het winnen van de wedstrijden kunnen jongeren extra Likes verdienen door zich als team in te zetten voor hun eigen wijk. Dit worden buurtbijdrages genoemd. Als buurtbijdrage heeft het team (FC Streetboys) uit Stadshagen gekozen om een bijdrage te leveren voor de EP Stadshagenrun op zaterdag 15 oktober door middel van het opruimen van zwerfvuil. Het team “FC Streetboys” bestaat uit: Daan, Milan, Wessel, Davey, Olav, Gilian, Cesar en Dani.

Het verhaal van Daan Visscher, speler van FC Streetboys

De organisatie van PEC Zwolle Street League kwam bij mij op school om te vertellen over PEC Zwolle Street League. Ik was meteen zo enthousiast en vond het leuk om een team te vormen met oude vrienden van ‘vroeger’. We voetbalden al met elkaar bij de mini’s van CSV’28 en zaten bij elkaar in groep 1, maar inmiddels voetballen we niet meer bij elkaar in het team/club en zitten we ook niet meer bij elkaar op school. Ook mijn vrienden waren meteen enthousiast en we hebben het team aangevuld met 3 andere toppers! Nu zijn we een leuk, enthousiast en sportief team van jongens, van gemiddeld 12 jaar oud: FC Streetboys uit Stadshagen.

Als buurtbijdrage hebben we gekozen om de EP Stadshagenrun te helpen om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de wijk Stadshagen, door het opruimen van zwerfafval. De EP Stadshagenrun is een jaarlijks groot terugkerend evenement en doordat de EP Stadshagenrun ook een sportieve invalshoek heeft in ‘onze’ wijk Stadshagen, was het plan hiervoor gauw bedacht.

Ik vond het wel leuk en grappig om bij de Stadshagenrun afval op te ruimen en zo likes te kunnen krijgen en heb geleerd dat je afval gewoon weg moet gooien in de prullenbak en niet op straat. Ik vind het helemaal mooi!!” Gilian

We hebben op zaterdag 15 oktober voor PEC Zwolle Street League afval opgeruimd in het park na de Stadshagenrun. We hebben het gedaan voor een buurtbijdrage en zo kwamen we erop. Om half 2 waren we bij de rode tent van de vrijwilligers van de EP Stadshagenrun. Jochem (van de EP Stadshagenrun) zou ons de instructies geven. Toen we aankwamen gingen we in tweetallen afval zoeken. We hadden een stok waar je afval mee kan opruimen en een vuilniszak en handschoenen. We hadden dat van ROVA geleend. Ook hebben we van ROVA vuilniszakken gekregen.

“Ik vond het wel grappig en ik heb geleerd dat je niet zomaar afval op de grond moet gooien in het parkje bij het winkelcentrum” Wessel

Tijdens het zwerfvuil opruimen kwamen we tot de conclusie dat iedereen toch nog best goed oplet en zelf hun afval netjes in de prullenbak gooit, want we hadden veel meer rotzooi verwacht. Hier hebben we van geleerd hoe we zelf moeten omgaan met afval als je ergens bent en dat het bijvoorbeeld niet stoer is om het zomaar op de grond te gooien, maar netjes in de prullenbak. Toen het hele gebied schoon was van restafval werden we bedankt namens de organisatie en gingen we natuurlijk nog even op de foto. Het was een goede en ook gezellige middag, waar we als team met veel plezier op terug kijken.

FullSizeRender