06-10-2015

Ook inwoners van Lievelde aanhanger van “Mooi Schoon”

Zaterdag 26 september een stralende nazomermiddag, Nationale Burendag 2015. In heel Nederland worden activiteiten georganiseerd om de verbondenheid in buurten, buurtschapen en dorpen te verhogen. In Lievelde werd deze dag door de diverse buurtverenigingen in samenwerking met Vereniging Lievelds Belang aangegrepen om het zwerfvuil in het grote buitengebied aan te pakken.

20150926_141720

Ruim 30 volwassenen en 8 kinderen verzamelden zich om 13:00 uur bij café de Barbier, waar ze ontvangen werden met een kopje koffie. De zwerfvuilactie werd begeleid door de heer Lammers van de ROVA, initiatiefnemer van “Mooi Schoon”. ROVA stelt de noodzakelijke materialen beschikbaar om op verantwoorde wijze zwerfvuil te verzamelen. Hierbij valt te denken aan handschoenen, veiligheidshesjes, knijpers om vuil op te rapen en natuurlijk de nodige vuilniszakken.

Nadat iedereen voorzien was van de nodige hulpmiddelen gingen de vrijwilligers in 8 groepen uiteen en verspreidden zich over het buitengebied van Lievelde. Al snel kwamen de eerste telefoontjes op de centrale post binnen om volle vuilniszakken op te halen. Iedereen was druk en touw en verzamelden al snel veel zwerfvuil. Rond de klok van half vijf was iedereen weer terug op het vertrekpunt en kon men zich verbazen over de grote hoeveelheid zwerfvuil die men had verzameld. Gelukkig werden er geen zware/gevaarlijke materialen als beton/puin of autobanden aangetroffen.

Onder genot van een hapje en een drankje werd deze middag afgesloten. ’s Avonds ontvingen wij het bericht van de Rova dat er maar liefst 170 kilo zwerfvuil was verzameld, een hele prestatie zeker gezien het feit dat er geen materiaal is verzameld dat grote kilo’s vertegenwoordigde, er zijn bijna allen lichte materiaalen ingezameld. Alle vrijwilligers dank voor de inzet en hopelijk tot in het voorjaar 2016 wanneer deze actie absoluut een vervolg zal krijgen. Samen hebben we de bermen van ruim 40 kilometer Lieveldse wegen in het buitengebied ontdaan van zwerfvuil.

20150926_130954 20150926_162814