30-10-2015

Opruimactie Giethoorn – De Wieden groot succes

Giethoorn – Woensdagmiddag 28 oktober kwam jong en oud bijeen voor een schone leefomgeving. Een ploeg van 22 vrijwilligers ging samen op avontuur in de Wieden. Gewapend met een afvalgrijper en een vuilniszak stapten zij met elkaar in een bootje of wandelden langs het water. Onderweg grepen ze het zwerfvuil dat ze zagen liggen mee. Om half twee gaf wethouder Wagteveld het startschot.

DSCN0440

“Wat fijn dat jullie met zoveel zijn gekomen om dit prachtige gebied vrij te maken van zwerfvuil. Want iedereen wil toch graag wonen en recreëren in een schone omgeving.” aldus wethouder Wagteveld. Ook Giethoorn Onderneemt, Natuurmonumenten, de gemeente en ROVA konden rekenen op complimenten van de wethouder. Zij hebben de handen ineen geslagen om deze actie op poten te zetten.

Ook ondernemersvereniging Giethoorn Onderneemt kon de opkomst erg waarderen, Gabriëlle Esselbrugge, vice-voorzitter van Giethoorn Onderneemt: “Mooi dat zovelen betrokken zijn bij ons prachtige gebied en een handje willen helpen. Als verrassing hebben wij als ondernemersvereniging ergens in het gebied in een schatkist een dinerbon verstopt. Wie hem vindt krijgt een gratis diner bij Restaurant De Lindenhof ”. Ronald Messemaker, boswachter bij Natuurmonumenten, heeft goede hoop dat deze opschoonacties in De Wieden vaker gaan plaatsvinden.

Om kwart voor twee vertrokken de boten en wandelaars en rond half vijf waren zij terug bij café-restaurant Smit met volle zakken met zwerfvuil. Genietend van een hapje en drankje werd deze succesvolle middag door alle deelnemers afgesloten.

De opschoonactie werd gefaciliteerd vanuit Mooi Schoon. Mooi Schoon is het zwerfvuilprogramma van ROVA en 15 deelnemende gemeenten, waaronder Steenwijkerland.  De vrijwilligers kregen deze middag de beschikking over de ‘Mooi-Schoon’-bus. Deze bus zit vol materialen die nodig zijn om de omgeving op te schonen.

DSCN0443 IMG_0959 IMG_0964