19-11-2015

Opschoonactie van buurtschap ’t Klooster verkozen tot opschoonactie van de maand

Op 7 november werden bewoners van buurtschap ’t Klooster verrast door Mooi Schoon, het zwerfvuilprogramma van ROVA. Projectleider Petra Streng kwam deze dag langs om de prijs voor ‘opschoonactie van de maand’ uit te reiken aan het initiatief van buurtschap ’t Klooster uit Aalten.

Op 17 oktober gingen buurtbewoners van alle leeftijden enthousiast aan de slag om de omgeving eens flink op te schonen. Marco ter Vrucht nam het initiatief voor deze opschoonactie. “We namen contact op met ROVA en in no time was geregeld dat wij een grote aanhanger kregen met alles wat nodig is om de buurt te ontdoen van zwerfvuil. Denk aan afvalgrijpers, vuilniszakken, handschoenen, veiligheidshesjes. En het leuke was dat het zwerfvuil na afloop gratis afgevoerd werd. Goed geregeld”.

De actie bleek een groot succes. Twee jongens, Harm Meerdink en Zdenko Tolkamp, waren zo enthousiast tijdens de opschoonactie dat zij zelfs diep de greppels in gingen om zwerfvuil op te pikken. Na afloop van de actie gaven zij aan dat ze graag een afvalgrijper wilden houden om zelf regelmatig aan de slag te kunnen. Glunderend namen ze deze in ontvangst.

Bregje Rensen nam de prijs namens het buurtschap in ontvangst: “volgend jaar gaan we weer aan de slag. We hebben de Aanhanger van Mooi Schoon al gereserveerd op de zaterdag in de herfstvakantie”.

Mooi Schoon is het zwerfvuilprogramma van 15 ROVA-gemeenten, waaronder de gemeente Aalten. Door middel van educatie en voorlichting wordt zwerfvuil voorkomen. En als er dan toch zwerfvuil ligt, dan faciliteert ROVA inwoners en (sport)verenigingen bij het opruimen ervan.