20-08-2015

Schoonste strand van Nederland ligt wederom in Zeeland

De schoonste stranden van Nederland liggen ook dit jaar weer in Zeeland. In de Schoonste Stranden Top 10 van NederlandSchoon worden maar liefst 8 plekken door Zeeuwse stranden bezet. Noord-Beveland, Oostkapelle en ’s-Gravenzande voeren met vrijwel gelijke scores de lijst aan. Maar ook Noord-Holland en Zuid-Holland zijn vertegenwoordigd in de top 10.

Er zijn twee snel stijgende nieuwkomers. ’s-Gravenzande in het Westland en Julianadorp bij Den Helder zijn de niet-Zeeuwse stranden, met respectievelijk een derde en vierde plaats. Vorig jaar wist alleen Julianadorp als niet-Zeeuwse strand te scoren; het strand kwam toen binnen op de vijfde plek. De stranden buiten Zeeland doen het dit jaar dus beter dan vorig jaar.

Schoonste stranden top 10
Deze zomer is voor de elfde  keer de Schoonste Stranden top 10 gekozen. Bij het schoonhouden van de stranden is de betrokkenheid van het publiek van groot belang. Daarom wordt sinds twee jaar ook hun oordeel meegenomen in het tot stand komen van de Top 10. Er is bijna 6000 keer gestemd en wat daarbij opvalt is dat het oordeel van de ANWB vakjury en de publiekjury in grote mate overeenkomt. Aan het publiek werd gevraagd om een cijfer te geven aan de schoonheid bij de opgang van het strand, de schoonheid op het strand en of er voldoende vuilnisbakken staan.

Bron: VVV Zeeland