14-02-2018

Doe mee met de Schoonste Straatverkiezing Winterswijk

Schone straten zonder zwerfvuil. Dat willen we toch allemaal. Daarom dagen we jou als inwoner van Winterswijk uit om samen mee te doen met de Schoonste Straatverkiezing. Doe mee en maak kans op mooie buurtprijzen!

Kom samen in actie!

Iedereen vindt een schone straat belangrijk. Ga samen met buren, familie en vrienden aan de slag. Samen vegen en opruimen is gezelliger. En waar het schoon is blijft het schoon.

Wanneer en wat?

Aanmelden voor de Schoonste Straatverkiezing kan tot 23 maart. De aftrap van de verkiezing vindt plaats op zaterdag 24 maart tijdens de Landelijke Opschoondag. Op deze dag krijgen jullie je toolkit uitgereikt. Van 24 maart tot en met 24 mei vindt de schoonmaakperiode plaats. Tijdens deze periode komen we een paar keer onverwacht in jouw straat kijken. Aan de hand van de checklist (is vanaf 24 maart te downloaden op deze site) kijken we hoe schoon jullie straat is. Dit vormt een deel van de verkiezing. Het andere deel van de verkiezing bestaat uit een online stemming op de schoonste straat van 24 april tot en met 24 mei. Meer informatie hierover volgt. De uitreiking vindt plaats op 27 mei.

Wij faciliteren deelnemers met een toolkit met hulpmiddelen zoals afvalgrijpers, vuilniszakken en veiligheidshesjes.

Fonkelende straten winnen prijzen

De schoonste straat maakt kans op een mooie prijs. Daarnaast ontvangen de nummers 2 en 3 ook een prijs die ten goede komt aan de hele straat. Voorbeelden van prijzen zijn een compleet verzorgde buurtbarbecue, hinkeltegels, knikkertegels, springkussen voor kinderen of planten voor in de straat. De besteding van de prijs wordt gedaan in onderling overleg met de gemeente Winterswijk en het Mooi Schoon team. Er wordt geen contant geld uitbetaald.

  • De eerste prijs is ter waarden van € 450,-
  • De tweede prijs is ter waarde van € 350,-
  • De derde prijs is ter waarde van € 200,-

Speciale kinderverkiezing

Voor kinderen is er een speciale kinderverkiezing. Zij maken kans op een Wasteboard, gemaakt van gerecyclede doppen van plastic afval.

Spelregels

  • Deelnemende straten/buurten worden gefaciliteerd met een toolkit met hulpmiddelen zoals afvalgrijpers, vuilniszakken en veiligheidshesjes.
  • Kinderen kunnen met maximaal 10 kinderen per groep/straat/buurt mee doen.
  • Deelname is gratis.
  • Tijdens de verkiezingsperiode komen we een aantal keer kijken hoe schoon jouw straat is. Dit doen we aan de hand van een checklist. Op deze checklist kun je zien waar we naar kijken. Ook zie je wat je zelf kunt doen en waar ROVA je kan faciliteren.
  • De verkregen persoonsgegevens van de Schoonste Straatverkiezing worden alleen gebruikt tijdens deze actie.
  • De uitslag is bindend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze actie.
  • Voor vragen en opmerkingen over de verkiezing kun je contact opnemen met info@mooi-schoon.nl.

Doe mee met de Schoonste Straatverkiezing. Maak het Mooi Schoon!

Klik hier en meld je aan!

Mooi Schoon

De Schoonste Straatverkiezing wordt georganiseerd vanuit het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon dat 18 ROVA-gemeenten gezamenlijk voeren ter voorkoming en bestrijding van zwerfvuil. Het doel van de verkiezing is Winterswijk Mooi Schoon maken én houden.