Archives

25-08-2014

Je hebt een groep vrijwilligers en een locatie voor de opschoonactie, hoe verder?

Dan ben je bijna klaar voor actie! Ga naar de actiepagina op deze website en meld je actie aan. Tip: geef een leuke naam mee en voeg foto’s toe, dan kan jouw actie echt als inspiratie voor anderen gelden. Vul alle gegevens in en geef via het aanmeldformulier aan welke middelen je van Mooi Schoon wilt lenen. Mooi Schoon stemt met jou de actie-datum, tijdstip en materialen af. Mocht je meer vrijwilligers kunnen gebruiken, vink dan de optie aan dat anderen zich kunnen aansluiten bij jouw actie. Inspireer anderen en geef het goede voorbeeld door de actie te delen via je (sociale) netwerk; plaats de actie op facebook en twitter. Je zult verbaasd zijn hoe schoon we samen onze buurt kunnen maken. Maak ook tijdens de opschoon-actie foto’s en deel ze. Ook wij ontvangen ze graag via mooischoon@rova.nl. Veel succes!

25-08-2014

Wel meedoen, maar niet zelf organiseren?

Zie jij een opschoonactie wel zitten, maar heb je geen tijd om iets te organiseren? Kijk eens bij alle acties die op de Mooi Schoon-kaart zijn gezet. Je vindt hier ook open-acties waar iedereen welkom is om vrijwillig mee te helpen met opruimen.

25-08-2014

Hulp nodig bij het organiseren?

Wil jij wel een opschoonactie organiseren, maar weet je niet goed hoe je het aan moet pakken om anderen te stimuleren om mee te doen? Nederland Schoon heeft een handig stappenplan om een actie te organiseren. Vergeet niet je actie op Mooi-Schoon.nl te zetten!

25-08-2014

Hoe kom ik in actie?

Je kunt iedere dag in actie komen door af en toe zwerfvuil, ook als het van een ander is, op te ruimen. Maak eens een opschoon-ommetje of neem tijdens het uitlaten van je hond een afvaltasje of een afvalgrijper mee. Het zou geweldig zijn als je daarnaast ook een of twee keer per jaar een Mooi Schoon-actie organiseert. Bij een Mooi Schoon-actie prik je een datum waarop je met een aantal buurtbewoners, vrienden, collega’s of je (sport)vereniging al het zwerfvuil opruimt. Geef je actie door op onze actie-pagina dan ondersteunt Mooi Schoon je door het verzorgen van opruimmaterialen; bezems, prikkers, afvalzakken en nog veel meer. Na de opschoonactie wordt het verzamelde afval meegenomen door ROVA. Het zal je verbazen hoeveel zwerfvuil je verzamelt in een paar uur. Vooral als je met een groep van 10 man bent, gaat het opruimen snel en het is nog leuk ook. Mooi voor elkaar.

25-08-2014

Waarom heet het Mooi Schoon?

Bij Mooi Schoon staat de positieve boodschap centraal. De norm is schoon, daar gaan wij voor. Het goede gedrag staat in de spotlight. Samen laten we zien dat het heel normaal is dat onze omgeving schoon is. De effecten van zwerfvuil komen niet in beeld, juist de effecten van mooi schoon laten we zien. En we hebben elkaar nodig om het schoon en prettig leefbaar te houden!