02-05-2018

Week van Mooi Schoon groot succes!

15.000 leerlingen kwamen in actie voor schone straten!

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 april vond de Week van Mooi Schoon plaats. Een jaarlijkse actieweek voor basisscholen in 18-ROVA gemeenten. Tijdens deze week kwamen 15.000 leerlingen van verschillende scholen in actie om zwerfvuil in hun eigen omgeving op te ruimen. Een prachtige week met zomerse temperaturen! Wat hebben we genoten! Bedankt voor jullie inzet!

Wethouders van diverse gemeenten waren bij scholen aanwezig om het startsein te geven voor de Week van Mooi Schoon. Voorzien van opvallende hesjes en verschillende hulpmiddelen zoals grijpers, handschoenen, knijpertjes en vuilniszakken kwamen de leerlingen in actie voor schone straten. Daarbij werden ze begeleid door leerkrachten en ouders. Alle kinderen die meededen aan de Week van Mooi Schoon kregen een bijzonder cadeau. Het Grondstoffen kwartetspel, vol interessante weetjes over grondstoffen, zwerfvuil en afval.

 

Week van Mooi Schoon

Deelnemende scholen

Dit jaar deden ruim 190 scholen mee aan de Week van Mooi Schoon! Bekijk hier welke scholen mee deden. Ook volgend jaar komen we weer in actie.

Week van Mooi Schoon

De Week van Mooi Schoon is een samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met 18-ROVA gemeenten en scholen uit het basisonderwijs wordt zwerfvuil opgeruimd en worden leerlingen bewustgemaakt van het belang van een schone leefomgeving.