06-07-2015

Zwerfvuil opruimactie Nieuw Heeten groot succes

De zwerfvuil opruimactie die eind vorige week in Nieuw Heeten was georganiseerd door Plaatselijk Belang Nieuw Heeten was een groot succes.

De 4 leden van Plaatselijk Belang hadden een oproep geplaatst op Facebook. Om 19.00 uur stonden afvalgrijpers, veiligheidshesjes, vuilniszakken en handschoenen gereed voor de vrijwilligers. Deze materialen werden door het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon, een initiatief van de gemeente Raalte en ROVA, gefaciliteerd.

Uiteindelijk heeft hebben elf vrijwilligers gehoor gegeven aan de oproep op facebook. Samen hebben zij een ronde gedaan door het centrum en door het buitengebied. Organisator Renske Lenderink: ‘Vooral in het buitengebied lag nogal wat zwerfvuil. We vonden veel blikjes, heel veel plastic flesjes, en ook veel peuken. In de kern was het gelukkig schoner’.

Ondanks de hitte waren de deelnemers blij dat ze meegeholpen hadden om Nieuw Heeten schoner te maken. Een aantal van de deelnemers gaf aan zelf ook wel eens zwerfvuil op te ruimen en dat ze de afvalgrijper erg handig vonden. De medewerker van ROVA overhandigde spontaan een grijper aan deze mensen. Renske Lenderink besloot met de woorden: ‘Het was een mooie actie, het is goed om dit jaarlijks te gaan doen’.

Ondanks de hitte komen vrijwilligers in Nieuw Heeten in actie tegen zwerfvuil!

Posted by Mooi Schoon on maandag 6 juli 2015