Anna Skubisz

Mooi Schoon 12 oktober 2019

Een verslagje met knutseltip van kunstenares Anna Skubisz, die de workshop knutselen met drankkartonnen begeleidde…

Mijn hulptroep van de dag, Gaja en ik sjouwden met een paar tassen lege melkpakken naar de ingang en meteen werd de toon van de dag gezet: Kan ik helpen tillen? De hele dag hebben we alleen maar vrolijke en behulpzame mensen ontmoet. Binnen was de opbouw al bijna klaar alleen onze spullen moesten nog klaar gezet worden. We deelden de tafel met Jan Haverkamp en zijn vrouw (sorry haar naam ben ik vergeten) die vol enthousiasme mensen leren hoe je met lege sap/melk pakken notitieboekjes kan maken. Dit sloot natuurlijk geweldig aan bij ons plan, etuis en portemonnees van melkpakken maken. Omdat we nog wat scharen en andere spullen kwijt moesten maakten Gaja en ik even van melkpakken een paar bakjes.

De bezoekers kwamen binnendruppelen en het werd al snel een gezellige boel. De meeste tijd was er wel iemand aan het vouwen, knippen, kreukelen. Zowel kinderen als volwassenen hebben boekjes en etuis gemaakt. Sommige mensen maakten iets als cadeau, anderen voor zichzelf en meerdere mensen kwamen ideeën uitwisselen en inspiratie opdoen om bijvoorbeeld met hun klas aan de gang te gaan. 

Dit zou zo in een designwinkel kunnen werd er over de bakjes gezegd. Leuk plan maar niet de bedoeling, maak het zelf! Het is heel simpel
1. Knip de bovenkant van een melkpak af.
2. Kneed het pak tot het zacht als leer word.
3. Duw het pak binnenstebuiten en maak de onderkant plat.
4. Vouw de rand een paar keer om. 
Tadaah! Je eigen upcycle melkpakbakje

Ik vond het heel erg leuk om met jullie te knutselen!
Hartelijke groeten,
Anna Skubisz
www.annaskubisz.nl

< TERUG