Enjoy CleaningUp

Zwerfvuil ruimen? Allerminst een hondenbaan!

Opruimhond en uitgeroepen Dier van het Jaar labrador Joy was van kleins af aan al geobsedeerd door plastic flesjes. Het krakende geluid vond zij maar wat mooi! Dit bracht mij op het idee om hier iets mee te gaan doen. Ik trainde Joy om plastic flesjes te zoeken en deze naar mij terug te brengen. Steeds vaker kwam ik met handenvol zwerfafval thuis om dit vervolgens in een afvalzak te doen. Ik breidde de training uit naar blikjes en drinkpakjes en Joy leerde snel! Het werd een steeds grotere obsessie voor ons beiden en onze omgeving werd steeds schoner. Hoe mooi is dat? 
Stichting Enjoycleaningup heeft als doel de wereld een klein stukje schoner te maken en vooral te houden.
Ons doel is nu om zoveel mogelijk hondeneigenaren te inspireren hetzelfde doen. Reken maar uit: meer dan 2 miljoen honden alleen al in Nederland, die 3 tot 4 keer per dag uitgelaten worden en dan elke keer een stukje zwerfafval opruimen. Al neem je maar 1 dingetje per wandeling mee. Het liefst meer natuurlijk, maar alles is letterlijk meegenomen en opgeruimd staat netjes. Ook willen we zoveel mogelijk de komende generaties laten inzien dat je je afval niet op de grond moet gooien. Zoals iedereen streeft naar een rookvrije generatie, streef ik naar een bewustere generatie van wat zwerfafval doet met de wereld en zijn bewoners. 

Het is een klein begin, maar ik hoop dat het idee zich zal uitspreiden over de wereld en elke hondenbezitter zal inspireren om het heft in eigen hand te nemen. Hou in ieder geval dan je eigen wandelroute en omgeving opgeruimd. 

Meer weten?
Zie www.enjoycleaningup.com

< TERUG