Gea Boon

PimpjeGrijper

Er waren alleen maar tevreden, blije mensen tussen de 3 en 83 jaar aan de PimpjeGrijper tafel. De constant volle tafel had soms wachtende, terugkomers, ergens anders gaan zittende deelnemers. Of zij die erbij staan om de ander te helpen. Ik ben diverse keren weer een bosje grijpers gaan halen.

Gesprekken gingen veelal over hoe men met elkaar de straat opruimde. Tijdens (bos)wandelingen de kinderen hun grijper lieten meenemen. Sommige mensen waren gespecialiseerd in de waterranden en hielden hier ook rekening mee mbt het versieren van de stok. Of de romantische anekdotes: hij hield de ring vast en zij deponeerde het afval erin. Ondertussen hadden ze een gezellige dagelijkse wandeling samen. Mensen die het combineerden met trimmen, groepswandelingen, wedstrijdjes deden. Heel inspirerend om hier een middag naar te luisteren.

Onder andere een vader met zijn drie kinderen tussen de drie en 10 jaar schoven aan. Met elkaar werkten ze zeker twee uur om er unieke stokken van te maken. De kinderen genoten ervan dat pappa midden in de kralenbak ging zitten om naar de schatten te zoeken.

Ook groepen onder begeleiding beleefden veel plezier met elkaar, om samen de mooiste stok ooit te maken. Partners die voor hun niet-creatieve-partner, een Nederlandse roodwitblauworanje stok creëerden. Of een stel, wat samen een middagvullende samenwerking had, met tussendoor een hapje en een drankje, waar een heus bruidspaarachtige stokkenstel uit voortkwam. Hiervoor is ook het haakwerk van mijn moeder ingezet.

Het materiaal bood voor zowel de doorgewinterde, als de minder geroutineerde creatieven voldoende mogelijkheden. Het was deze middag geen enkel probleem om de eigen stok terug te vinden.

De betrokkenheid om dit instrument in bezit te hebben én er ook nog een kunstobject van te creëren zegt eigenlijk alles over dat er een geheel nieuwe stroming aan het ontstaan is.
De creatieve opruimgeneratie is wakker en blijft wakker.
Haalt zonder mopperen afval van de straat.
Ik wens dat deze verleiding landelijk, of nog mooier, mondiaal om zich heen gaat grijpen.

Dank jullie wel, Dini, Petra, Sabine, het was een inspirerend evenement.

Hartelijke groet van Gea
www.geaboon.nl

< TERUG