25-08-2016

Van afval tot kunst

afval en zwerfafval kan je in de prullenbak gooien, maar het is ook mogelijk om er kunstwerken van te maken. We hebben een aantal kunstenaars voor je op een rijtje gezet die zich laten inspireren door afval.

Bernard Pras Dali 1. Beroemde kunstwerken nagemaakt met afval

De franse kunstenaar Bernard Pras maakt beroemde kunstwerken na met afval. Hiervoor gebruikt hij de techniek anamorfose, een vertekend beeld. Hij plaatst het afval zo dat ze in een bepaalde hoek een prachtige afbeelding vormen, maar dat hetzelfde kunstwerk uit een andere hoek een berg afval lijkt.

 

 

festival portugal2. Geef je wasmachine een tweede leven

De culturele vereniging Teatro Metaphora uit Camara de Lobos op het portugese eiland Madeira hadden een bijzondere versiering gemaakt voor het Sao Pedro festival. Van 133 oude wastrommels maakte zij lampen die een hele straat sfeervol verlichtte.

 

 

 

Street-art boradlo II3. Street-art gemaakt van afval

We blijven nog even in Portugal, want de portugese straatkunstenaar Bardalo II heeft zich al meerdere malen laten inspireren door afval. Bardalo II maakt prachtige street-art van afval.

 

 

 

 

Kroonluchter plastic4. Kroonluchter van plastic

Katharine Harvey heeft een kroonluchter gemaakt van duizende plastic verpakkingen. De kroonluchter is te bewonderen in Satiago Calatrava’s galleria in Toronto.

 

 

 

 

 

Till Rabus stilleven5. Surrealistisch stilleven geïnspireerd door afval

De zwitserse kunstenaar Till Rabus maakt surrealistische stillevens geïnspireerd door afval.