06-03-2020

Beoogd wethouder Harrie Rietman opent de buurtopruimdag in Hasselt

Zaterdag 14 maart 2020 is de nationale vrijwilligersactie NLDOET2020. Dan zal Hasselt ten noorden van de Dr. H.A.W. van der Vechtlaan eens flink opgeschoond worden door de inwoners van Hasselt. Beoogd wethouder Harrie Rietman zal de opschoonactie in Hasselt openen om vervolgens samen met de bewoners het zwerfvuil op te ruimen.

Van 10:00 tot 12:30 uur wordt er zwerfvuil geraapt, geveegd en opgeruimd. Voor het eerst bij deze zwerfvuilopruimactie worden ook een deel van het kanaal de Dedemsvaart en de haven bij de Kalkovens schoongemaakt. Hiervoor worden Canadese Kano’s en roeiboten geregeld waarbij de bewoners het water op gaan om het drijvende zwerfvuil op te ruimen. Uiteraard wordt iedereen op het water voorzien van zwemvesten.

Woon je in Hasselt ten noord van de Dr. H.A.W. van der Vechtlaan? Kom dan zaterdag 14 maart 2020 helpen samen met de andere buurtbewoners. Om 10:00 wordt er verzameld bij het gebouw van Scouting de Veste (adres: Sikkel 1A in Hasselt). Een kop koffie, thee of limonade met een koek of fruit zullen die dag niet ontbreken. De actie wordt afgesloten bij Scouting de Veste. Hier zijn soep en broodjes aanwezig voor alle harde werkers.