05-10-2015

Bunschoten enthousiast aan de slag tegen zwerfvuil

Zaterdag 3 oktober stond de ROVA-bus van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon met twee voorlichters op de weekmarkt in Spakenburg. Om 11.00 uur werd de prijs voor de opschoonactie van de maand door wethouder Heinen uitgereikt. Kinderen vermaakten zich met het zwerfvuilscheidingsspel. De voorlichters hadden interessante gesprekken met de voorbijgangers. Een aantal mensen kreeg een afvalgrijper omdat ze zelf regelmatig in actie komen tegen zwerfvuil. 

20151003_112251_resized

Om 11.00 uur reikte wethouder Heinen de prijs voor de ‘opschoonactie van de maand’ uit aan Paul Vermeer. Hij was de eerste inwoner die bij ROVA een afvalgrijper met toebehoren aanvroeg. Vermeer: “Ik laat regelmatig de hond uit, en dan valt me op hoeveel zwerfvuil er ligt. Ik zie liever een schone omgeving, dus ruim ik af en toe flesjes en blikjes op die in de berm of het gras liggen, ook al is het van een ander.” Wethouder Heinen sprak zijn waardering hiervoor uit: “Ik vind dit een prachtig initiatief. Zo wordt de gemeente Bunschoten steeds schoner. Goed voorbeeld doet volgen”.

Naast het initiatief van dhr. Vermeer waren er nog meer mensen die, naar aanleiding van het artikel over Mooi Schoon in De Bunschoter, een afvalgrijper hebben aangevraagd.

De kinderen leerden spelenderwijs dat, wanneer je afval niet in de bosjes of op staat gooit, maar in de juiste afvalbak, je daar weer nieuwe producten van kunt maken. Dus is het geen afval, maar grondstof. Zo keken veel kinderen er van op dat van oud plastic voetbalshirtjes gemaakt worden.