01-09-2015

Bunschoten komt ook in actie tegen zwerfvuil

Ergert u zich ook soms aan zwerfvuil? Flesjes, blikjes, peuken en andere rommel die in de berm of op de strandjes zwerft? De gemeente Bunschoten gaat, samen met 14 andere ROVA-gemeenten, de strijd aan tegen zwerfvuil. Door extra inzet van de gemeente en vrijwillige opschoonacties van inwoners, verenigingen en organisaties wordt Bunschoten-Spakenburg weer ‘Mooi Schoon’.

Opschoonacties
Mooi Schoon ondersteunt opschoonacties die door inwoners, scholen en (sport)verenigingen worden georganiseerd. Mensen die gezamenlijk de buurt willen opschonen kunnen vanaf 1 september 2015 op maandag t/m zaterdag gratis de Bus van Mooi Schoon in bruikleen krijgen; een bestelbus vol afvalgrijpers, vuilniszakken, bezems en nog veel meer. Het opgeruimde zwerfvuil wordt gratis afgevoerd. Zo kunt u samen met uw buurt of (sport)vereniging aan de slag. Het levert niet alleen een schone buurt op, maar is ook nog eens gezellig!

Wilt u aan de slag? Plan een datum met uw buren of (sport)vereniging, en meld uw actie aan op www.mooi-schoon.nl. ROVA neemt dan snel contact met u op om u te faciliteren. Ruimt u zelf regelmatig zwerfvuil en wilt u een afvalgrijper ontvangen? Ook deze kunt u aanvragen op www.mooi-schoon.nl/contact. .

 

Voorkomen van zwerfvuil
Mooi Schoon doet meer. Ook het voorkomen van zwerfvuil door educatie en voorlichting staat hoog in het vaandel. Waarschijnlijk komt u de Bus en de voorlichters wel tegen.

De gemeente ondersteunt niet alleen opschoonacties door inwoners, ook zelf geeft zij het goede voorbeeld met het schoonhouden van de leefomgeving en het regelmatig schoonmaken van de verzamelcontainers. Goed voorbeeld doet goed volgen.

 

Natuurlijk Schoon: zwerfafval opruimactie voor de basisscholen
Kinderen leren vooral door te doen. Door zelf te zien wat er buiten aan zwerfafval ligt en het op te ruimen, beseffen ze dat je zelf zwerfafval kan voorkomen. Meedoen is nuttig én leuk, omdat je het samen doet.

Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 april 2016 is er een speciale actie voor de basisschoolleerlingen: Natuurlijk Schoon. In deze week gaan er in 17 gemeenten in totaal 15.000 basisschoolleerlingen op pad om zwerfafval op te ruimen.

 

Kom ook in actie tegen zwerfvuil
Zwerfvuil op de stoep en in het openbaar groen staat al jaren in de top drie van ergernissen van Nederlanders. Zwerfvuil is een milieuprobleem en een probleem voor de leefomgeving. Zwerfvuil vergroot het gevoel van onveiligheid en het opruimen kost de overheid jaarlijks miljoenen. Hoogste tijd om er iets aan te doen. Wij zijn samen de belangrijkste veroorzakers en als we bereid zijn een steentje bij te dragen zijn wij ook de oplossing van het probleem. Het is toch niet raar om geen rommel achter te laten, en een keertje wat op te ruimen als het er toch ligt, ook als het van een ander is?

Laat u inspireren tot een mooi schone omgeving en kom ook in actie tegen zwerfvuil. Voor meer informatie kijk op www.mooi-schoon.nl.