Buurtopruimdag Hasselt (Nadorst, Ter Wees Hoek en Om de Weede)

Datum: 15-03-2019 Deze actie is al afgelopen Adres: Scouting de Veste (Sikkel 1a Hasselt) Plaats: Hasselt Tijdstip: 08:00 - 10:30

Zaterdag 16 maart 2019 is de nationale vrijwilligersactie NL.DOET 2019. Dan zullen de Hasselter wijken Nadorst, Ter Wees Hoek en Om de Weede eens flink onder handen worden genomen door de bewoners zelf!

Van 10:00 uur tot 12.30 uur wordt er zwerfvuil geraapt, geveegd en opgeruimd. Al doende is er mooi de gelegenheid elkaar wat beter te leren kennen. Met elkaar en voor elkaar een schonere en prettiger wijk creëren. Wie wil dat nou niet?

De burgers zelf zetten er de schouders onder, want de wijk dat zijn wij. Oud en jong, iedereen is welkom en nodig.

Dit burgerinitiatief, georganiseerd door Stichting Duurzaam Hasselt, wordt van harte gesteund door de gemeente Zwartewaterland en door de ROVA. Zij helpen ruimhartig op het gebied van materialen, financiën, publiciteit en logistiek.

ROVA richt zich met 18 gemeenten, waaronder Zwartewaterland, op een integrale aanpak van zwerfvuil. Met de buurtacties, aanwezigheid op evenementen en de campagne Supporter van Mooi Schoon laten we zien dat wij samen verantwoordelijk zijn voor een Mooi Schone buurt. We bereiken dat door naast ons eigen afval gewoon netjes weg te gooien, ook af en toe iets extra’s voor en met elkaar te doen.

Woon je in de wijk Nadorst, Ter Wees Hoek of Om de Weede, kom dan zaterdag 16 maart 2019 helpen samen met de andere buurtbewoners. We verzamelen om 10:00 uur bij het gebouw van de Scouting De Veste (adres: Sikkel 1A in Hasselt). De jeugdleden van Scouting De Veste gaan zelf ook meehelpen bij deze opruimactie.

Een kop koffie, thee of limonade met een koek of fruit zullen die dag niet ontbreken. De actie wordt bij de Scouting De Veste afgesloten met soep en broodjes voor alle harde werkers.

Iedereen wil toch een schone en mooie buurt? Waarom dat dan niet als wijken gezamenlijk realiseren?

Wil je graag meedoen? Geef je dan op per mail bij albertusoostindie [@] gmail.com

Dan weten de organisatoren met hoeveel mensen ze rekening moeten houden. Zet de datum zaterdag 16 maart 2019 alvast in je agenda.

Deelnemers Stel een vraag over deze actie