Categories for Geen categorie

09-12-2019

Bestel een gratis vuurwerk opruimpakket!

Wil je één van de 50 gratis vuurwerk opruimpakketten met bezem, stoffer en blik, handschoenen en vuilniszakken ontvangen?

Stuur dan direct een e-mail met je naam en telefoonnummer naar info@mooi-schoon.nl en vermeld daarbij dat je het vuurwerkopruimpakket wilt ontvangen. Alleen de eerste 50 aanmeldingen ontvangen een gratis vuurwerkopruimpakket, dus wees er snel bij!

NB 23-12: Op dit moment zijn de opruimpakketten allemaal vergeven. Het is nog wel mogelijk om via info@mooi-schoon.nl zwerfvuilopruimmaterialen aan te vragen. 

 

09-12-2019

Vuurwerk is mooi, een schone straat ook

Vuurwerk afsteken is een mooie en gezellige traditie. Maar een schone en veilige straat is ook fijn. Want hoe minder oud vuurwerk op straat, hoe minder kans op ongelukken met kinderen en het is beter voor het milieu. Dus doe jezelf, je kinderen en de buren een groot plezier. Ruim het vuurwerk ook weer op. En als je het samen met je buren doet, is het ook nog eens gezellig!

Wil je een van de 50 gratis opruimpakketten met bezem, stoffer en blik, handschoenen en vuilniszakken ontvangen? Stuur dan een mail met je naam en telefoonnummer naar info@mooi-schoon.nl.

NB 19-12: Op dit moment zijn de opruimpakketten allemaal vergeven, maar er zijn extra pakketten besteld. Als deze binnen zijn worden ze weer uitgegeven.

Het vuurwerkafval gooi je in veel gemeenten weg in de restafvalcontainer. Geen restafvalcontainer in de buurt? In een aantal gemeenten lever je het vuurwerkafval gratis af bij de inleverpunten. klik hieronder op de naam van je gemeente voor een overzicht.

Tips om veilig vuurwerkafval opruimen

Ongelukken met vuurwerk gebeuren ook na de jaarwisseling. Kinderen proberen dan vuurwerk dat niet is afgegaan opnieuw af te steken. Dit levert vaak gevaarlijke situaties op, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Met behulp van de volgende tips kun je vuurwerkafval op een veilige manier opruimen:

  • Maak vuurwerkafval eerst nat voordat je het opruimt.
  • Probeer nooit beschadigd vuurwerk of vuurwerk dat niet is afgegaan opnieuw af te steken.
  • Laat kinderen nooit alleen vuurwerk opruimen.

#SamenMooiSchoon

06-09-2019

Zwerfvuilchallenge tijdens Stadshagenfestival

Wethouder Monique Schuttenbeld reikte zaterdag 24 augustus op het Stadshagenfestival de prijs uit aan de winnaars van de eerste Zwerfvuilchallenge. Een parcours waarbij deelnemers zo snel mogelijk zo veel mogelijk zwerfvuil moesten opruimen. Bekijk op onze facebook pagina de leuke terugblik! De winnaar van de challenge in de categorie ‘Kinderen’ was Fleur. Fleur was de snelste omdat ze al veel ervaring heeft met een afvalgrijper. Ze ruimt namelijk wekelijks zwerfvuil op bij haar in de buurt. De challenge is de start van een regiobrede campagne van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA. Want september = zwerfvuilopruimmaand!

World Cleanup Day en Burendag
Zaterdag 21 september is het World Cleanup Day en zaterdag 28 september Burendag. Voor veel mensen het moment om hun wijk, buurt, sportverenging of park weer zwerfvuilvrij te maken. Het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA ondersteunt deze initiatieven en levert gratis afvalgrijpers, handschoenen, vuilniszakken en hesjes. Na afloop haalt ROVA het verzamelde zwerfvuil gratis op. Om dit te ontvangen moet een actie aangemaakt worden op www.mooi-schoon.nl.

Mooi Schoon
Iedereen wil graag wonen, spelen, recreëren en werken in een schone leefomgeving. Dat is waar het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon voor staat. Onze omgeving schoon houden of schoon maken. Nu en in de toekomst. In 18 gemeenten werkt Mooi Schoon samen om door middel van voorlichting, educatie én extra aanpak zwerfvuil te voorkomen.

Wilt u meer informatie over de campagne, neem dan contact op met Lajenda Garst projectmedewerker Mooi Schoon, lgarst@rova.nl of 06 48421702

28-02-2019

Doe mee met de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart

Jij gaat toch ook zwerfvuil opruimen? Doe ook mee!

Op zaterdag 23 maart vindt de Landelijke Opschoondag weer plaats. Op deze dag organiseren mensen door het hele land leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Mee doen aan de Landelijke Opschoondag in jouw omgeving is eenvoudig en leuk. Kom ook in actie voor een schone buurt.

03-02-2019

Week van Mooi Schoon 1 – 5 april

10.000 leerlingen in actie voor schone straten!

Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 april vindt de Week van Mooi Schoon plaats. Een jaarlijkse actieweek voor basisscholen in ROVA-gemeenten. In deze week komen 10.000 leerlingen van verschillende scholen in actie en gaan ze samen aan de slag om zwerfvuil in hun eigen omgeving op te ruimen.