Categories for Geen categorie

27-03-2020

Mooi Schoon activiteiten tijdelijk stopgezet.

Naar aanleiding van de landelijke maatregelen tegen het coronavirus heeft Mooi Schoon besloten om alle activiteiten momenteel stop te zetten. Wij volgen hiermee de landelijke lijn om contactmomenten zoveel mogelijk te vermeiden.

Dit betekent dat het voorlopig niet mogelijk is om opschoonacties aan te melden of afvalgrijpers aan te vragen. Wij hopen op jullie begrip hiervoor.

Wanneer wij weer starten met het uitdelen van afvalgrijpers en het ondersteunen van opschoonacties gaan wij dit met jullie delen. Je kan Mooi Schoon hiervoor volgen via Facebook en Twitter.

Mocht je toch nog vragen of opmerkingen hebben, kun je contact opnemen via info@mooi-schoon.nl.

13-03-2020

Landelijke Opschoondag gaat niet door!

Vandaag is op landelijk niveau besloten de Landelijke Opschoondag op 21 maart niet door te laten gaan. Wij sluiten ons aan bij dit besluit. Dit betekent dat wij de opschoonacties die bij Mooi Schoon zijn aangemeld voor de Landelijke Opschoondag niet zullen uitvoeren of faciliteren. Wij vinden dit ontzettend jammer voorde vele vrijwilligers zich hadden aangemeld om een opschoonactie te organiseren in zijn of haar buurt, maar geven hiermee gehoor aan het verzoek acties voor de Opschoondag te annuleren.

Tijdens de Landelijke Opschoondag worden elkaar jaar samen met de buurt, verenigingen en scholen de omgeving opgeschoond van zwerfvuil. Juist het samenkomen wordt de komende tijd door het RIVM afgeraden. Hierdoor hebben wij besloten de Landelijke Opschoondag niet door te laten gaan.

Heb jij een eigen actie georganiseerd? Vergeet dan niet alle deelnemers op de hoogte te stellen. Het zou natuurlijk zonde zijn al deelnemers voor niets komen.

Wanneer de beperkingen voorbij zijn hopen wij dat jullie alsnog je ‘eigen’ opschoonactie gaan organiseren op een datum naar keuze. Wij kunnen jullie dan uiteraard faciliteren met grijpers en dergelijke.

13-03-2020

Extra maatregelen zwerfvuil opruimacties

Bericht voor de mensen die zich aangemeld hebben voor een zwerfvuil opruimactie in de periode tot 1 april a.s.

Naar aanleiding van de landelijke persconferentie van de Minister-President van donderdag 12 Maart over het coronavirus, hebben wij overleg gehad over mogelijke consequenties.
Wij hebben besloten de aangemelde zwerfvuil opruimacties wel te faciliteren zoals wij dit met de organisatoren hebben afgesproken.Wel verzoeken we de organisatoren om waar nodig de organisatie iets aan te passen zodat opruimers niet in massale groepen bij elkaar zijn. In lijn met de landelijke richtlijn mogen groepen niet groter zijn dan 100 personen. Wij vragen organisatoren dus om de deelnemers zoveel mogelijk op te splitsen in kleinere groepen om het eventuele risico op verspreiding van het coronavirus te beperken.

Mochten de omstandigheden vragen om andere maatregelen, dan brengen wij de organisatoren daarvan zo spoedig mogelijk op de hoogte.
Wanneer organisatoren zelf besluiten om de zwerfvuil opruimactie niet door te laten gaan, dan hebben we daar alle begrip voor en vragen we hen om dat zo snel mogelijk via de mail te melden op info@mooi-schoon.nl.

Bovenstaande procedure geldt ook voor de uitvoering van de Week van Mooi Schoon die gehouden wordt van 16 t/m 20 maart.

06-03-2020

Beoogd wethouder Harrie Rietman opent de buurtopruimdag in Hasselt

Zaterdag 14 maart 2020 is de nationale vrijwilligersactie NLDOET2020. Dan zal Hasselt ten noorden van de Dr. H.A.W. van der Vechtlaan eens flink opgeschoond worden door de inwoners van Hasselt. Beoogd wethouder Harrie Rietman zal de opschoonactie in Hasselt openen om vervolgens samen met de bewoners het zwerfvuil op te ruimen.

Van 10:00 tot 12:30 uur wordt er zwerfvuil geraapt, geveegd en opgeruimd. Voor het eerst bij deze zwerfvuilopruimactie worden ook een deel van het kanaal de Dedemsvaart en de haven bij de Kalkovens schoongemaakt. Hiervoor worden Canadese Kano’s en roeiboten geregeld waarbij de bewoners het water op gaan om het drijvende zwerfvuil op te ruimen. Uiteraard wordt iedereen op het water voorzien van zwemvesten.

Woon je in Hasselt ten noord van de Dr. H.A.W. van der Vechtlaan? Kom dan zaterdag 14 maart 2020 helpen samen met de andere buurtbewoners. Om 10:00 wordt er verzameld bij het gebouw van Scouting de Veste (adres: Sikkel 1A in Hasselt). Een kop koffie, thee of limonade met een koek of fruit zullen die dag niet ontbreken. De actie wordt afgesloten bij Scouting de Veste. Hier zijn soep en broodjes aanwezig voor alle harde werkers.

 

20-02-2020

Landelijke Opschoondag 2020

Op 21 maart 2020 is de Landelijke Opschoondag. Op deze dag is de voorjaarsschoonmaak van de buurt aan de beurt. Ruim gezellig met de buren, vrienden en familie je straat op, prik het vuil weg en veeg alles netjes aan. Zo gaan de straten weer schoon en fris de lente in. Een schone straat is mooi, dus doe mee en maak jouw straat schoon op de Landelijke Opschoondag.

Hoe doe je mee?

  1. Trommel buren, familie en vrienden op voor de voorjaarsschoonmaak van jouw buurt
  2. Meld jouw actie aan via het aanmeldformulier
  3. Wij nemen eventueel contact op en kijken of we je kunnen helpen bij de actie.
  4. Op 21 maart samen aan de slag!

Gemeente Tubbergen / Dinkelland

De inwoners van de gemeente Tubbergen en Dinkelland kunnen zich ook individueel aanmelden om mee te doen aan de Landelijk Opschoondag in hun gemeente. De deelnemers verzamelen om 09:30 bij Café de Molenberg in Reutum. Hier zal onder leiding van ‘Trashpacker’ Tijmen Sissing het zwerfvuil opgeruimd worden. Mooi Schoon regelt de materialen om het zwerfvuil op te ruimen.

Aanmelden voor deze actie kan hier

Gemeente Bunschoten

De inwoners van Gemeente Bunschoten kunnen zich voor de Landelijke Opschoondag ook individueel aanmelden. Zij ontvangen hiervoor van Mooi Schoon de benodigde materialen om het zwerfvuil op te ruimen. Het aanmelden voor de Landelijke Opschoondag van de Gemeente Bunschoten kan hier.

Tips om mee te doen

  • Gebruik de veiligheidshesjes.
  • Let op dat kinderen geen gevaarlijk zwerfafval als glas oprapen. Stel begeleiders aan.
  • Maak er een gezellige dag van en deel je schoonmaakactie op sociale media met #LOD2020 en #SamenMooiSchoon. Want hoe meer aandacht, hoe groter de impact!

Heb je nog vragen over Landelijke Opschoondag en/of het aanmaken van een actie? Neem dan contact op via info@mooi-schoon.nl. Wij helpen je graag!