Informatie Week van Mooi Schoon

Wat is Mooi Schoon?

Mooi Schoon is het gezamenlijke zwerfvuilprogramma van 18 deelnemende ROVA-gemeenten. Samen zwerfvuil opruimen om onze omgeving schoon te houden. Dat is waar Mooi Schoon voor staat.

Wat houdt De Week van Mooi Schoon precies in?

De Week van Mooi Schoon maakt kinderen bewust van de hoeveelheid en diversiteit van het zwerfvuil in hun omgeving. Hiermee wordt het weggooigedrag positief beïnvloed. Als school kunt u hierin veel betekenen. Door deel te nemen maakt u niet alleen uw leerlingen bewust van zwerfvuil, maar werkt u ook samen aan het creëren van een schone leefomgeving.

Wanneer vindt De Week van Mooi Schoon 2020 plaats?

In 2020 wordt De Week van Mooi Schoon voor de 12e keer georganiseerd. Van maandag 16 maart vrijdag 20 maart 2020 vragen we kinderen en begeleiders om een paar uurtjes de handen uit de mouwen te steken en hun omgeving zwerfvuilvrij te maken.

Wanneer ontvangt u het definitieve programma?

Na uw aanmelding op onze site www.mooi-schoon.nl/actieweek ontvangt u een automatische bevestiging. Dit betekent dat uw aanvraag verwerkt is. Begin 2020 ontvangt u een definitieve bevestiging van uw deelname. Hierin staat op welke dag en op welk dagdeel u bent ingedeeld. Daarnaast ontvangt u van ons een draaiboek waarin vermeld staat wanneer u hesjes, grijpers, vuilniszakken en handschoenen ontvangt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Kunt u niet deelnemen aan De Week van Mooi Schoon?

Het is ook mogelijk om buiten De Week van Mooi Schoon samen met de leerlingen de omgeving schoon te maken van zwerfvuil. Via www.mooi-schoon.nl/acties kunt u uw actie aanmelden en gratis de bus of aanhanger van Mooi Schoon uitgerust met materialen om de omgeving op te schonen reserveren. De Mooi Schoon-begeleider komt met de bus naar u toe, deelt de afvalgrijpers, handschoentjes, vuilniszakken en hesjes uit. Na afloop neemt hij het door jullie ingezamelde zwerfvuil gratis mee.

Vragen?

Heeft u vragen over de Week van Mooi Schoon dan kunt u mailen naar Elisabeth Hessels, projectmedewerker van Mooi Schoon via ehessels@rova.nl