13-03-2020

Landelijke Opschoondag gaat niet door!

Vandaag is op landelijk niveau besloten de Landelijke Opschoondag op 21 maart niet door te laten gaan. Wij sluiten ons aan bij dit besluit. Dit betekent dat wij de opschoonacties die bij Mooi Schoon zijn aangemeld voor de Landelijke Opschoondag niet zullen uitvoeren of faciliteren. Wij vinden dit ontzettend jammer voorde vele vrijwilligers zich hadden aangemeld om een opschoonactie te organiseren in zijn of haar buurt, maar geven hiermee gehoor aan het verzoek acties voor de Opschoondag te annuleren.

Tijdens de Landelijke Opschoondag worden elkaar jaar samen met de buurt, verenigingen en scholen de omgeving opgeschoond van zwerfvuil. Juist het samenkomen wordt de komende tijd door het RIVM afgeraden. Hierdoor hebben wij besloten de Landelijke Opschoondag niet door te laten gaan.

Heb jij een eigen actie georganiseerd? Vergeet dan niet alle deelnemers op de hoogte te stellen. Het zou natuurlijk zonde zijn al deelnemers voor niets komen.

Wanneer de beperkingen voorbij zijn hopen wij dat jullie alsnog je ‘eigen’ opschoonactie gaan organiseren op een datum naar keuze. Wij kunnen jullie dan uiteraard faciliteren met grijpers en dergelijke.