Op avontuur in de Wieden

Datum: 28-10-2015 Deze actie is al afgelopen Adres: Café Restaurant Smit, Zuiderpad 58 in Giethoorn Plaats: 8355 CC Giethoorn Tijdstip: 11:30 - 15:00

Woensdagmiddag 28 oktober gaat een ploeg vrijwilligers op avontuur in de Wieden. Gewapend met een afvalgrijper en een vuilniszak stappen zij met elkaar in een bootje of wandelen langs het water. Ze grijpen onderweg het drijvende en slingerende zwerfvuil aan hun afvalgrijper. We zoeken vrijwilligers, ga je mee op avontuur?

We zijn trots op onze Wieden, het prachtige natuur- en recreatiegebied ten zuidoosten van Giethoorn. In zo’n gebied wil je vooral genieten van de rust en van de schoonheid. Jammer genoeg drijft er zwerfvuil in het water, en is het ook in de bermen te vinden. Daar willen we iets aan doen. Daarom slaan de Ondernemersvereniging Giethoorn Onderneemt, Natuurmonumenten en de gemeente Steenwijkerland de handen ineen en organiseren zij een opruimactie. Hierbij worden zij gefaciliteerd door het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA. Kinderen vanaf 11 jaar – mits begeleid – en volwassenen zijn van harte welkom om mee te helpen.

We starten om 13.30 uur bij café-restaurant Smit, Zuiderpad 58 in Giethoorn. Trek je laarzen en oude kleding aan en ga mee op avontuur in de natuur. Zo draag ook jij bij aan een schone omgeving. Voor de deelnemers is er een lekkere versnapering. Rond 17.00 uur zijn we klaar. Samen bezig zijn levert niet alleen een schone omgeving op, het is ook nog eens heel gezellig!

Meld je aan door op ‘Doe mee’ te klikken of door je naam te mailen naar pstreng@rova.nl!

Deelnemers
  • ROVA Organisator
  • Hennie Groen
  • harryroskam
  • elzo
Stel een vraag over deze actie