18-08-2016

Opschoonactie van de maand juli

Maandagmiddag 4 juli was het feest op Aloysiusschool in Geesteren. Zeker 72 kinderen van groep 8 waren bij elkaar gekomen om een bijzondere prijs in ontvangst te nemen. Zij waren door het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA gekozen als ‘opschoonactie van de maand’.

de prijs voor 'opschoonactie van de maand juni' uitgereikt op de Aloysiusschool in Geesteren. Rova en gemeente Tubbergen (2)

Op de Aloysiusschool is duurzaamheid en een schone leefomgeving belangrijk. Zo’n 15 jaar stimuleert Harry Masselink, leerkracht van groep 8 van de Aloysiusschool, de leerlingen om samen de omgeving vrij te maken van zwerfvuil. “Het leuke aan de actie is dat voorbijgangers en bewoners uit de buurt de kinderen aanmoedigen tijdens het opruimen van zwerfvuil” aldus Harry Masselink. De Aloysiusschool in Geesteren is verkozen als opschoonactie van de maand, omdat op 8 juni met zeker 72 leerlingen van groep 8 zich hebben ingezet om de omgeving schoon te maken.

Wethouder Vleerbos kwam namens de gemeente Tubbergen de prijs uitreiken aan de leerlingen en de leerkracht: een Mooi Schoon bezem, waarvan de borstel gemaakt is van gerecyclede PET-flessen. Uit de groep kwam een leerling naar voren om een certificaat in ontvangst te nemen, waarop stond dat zij de deze maand Nummer 1 in afval ruimen zijn! “Jullie zijn een fantastisch voorbeeld voor de buurt en andere leerlingen, jullie kunnen trots zijn op wat jullie samen gedaan hebben” aldus wethouder Vleerbos.