06-10-2014

Oude Nadorst, als vanouds

De Buurtopruimdag van de wijk Oude Nadorst te Hasselt (Marke, Ambt en Kerspel) op zaterdag 4 oktober was een daverend succes. Het weer was prachtig en de sfeer was prima.

De actie begon om 10:00 uur bij het speeltuintje aan het Kerspel. Wethouder Arie Speksnijder heette alle aanwezigen hartelijk welkom. De Wethouder vond het mooi om te zien hoe de bewoners van de wijk Oude Nadorst zélf zorg willen dragen voor de leefbaarheid van hún wijk. Hij was blij dat de gemeente Zwartewaterland en ROVA daarbij konden helpen. Hij liet het niet alleen bij woorden maar hielp zelf ook nog een uurtje actief mee.

De buurtbewoners lieten zien dat ze zelf hun leefomgeving mooi schoon willen en kunnen houden. ROVA faciliteerde dit door de Mooi Schoon-bus boordevol opruimmateriaal in bruikleen te stellen.Tevens voerde ROVA al het zwerfvuil kosteloos af diezelfde dag.

Zo op het oog lijkt de Oude Nadorst een keurige nette wijk, maar al met al moest er nog heel wat werk verzet worden. `Ik dacht, we zijn zo klaar, maar dat viel nog vies tegen’ zei een buurtbewoner die zelf flink de handen uit de mouwen stak.

Er is heel wat zwerfvuil geraapt, geveegd en opgeruimd en het resultaat mag gezien worden. Maar liefst 40 buurtbewoners, jong en oud, kwamen hun hulp aanbieden tijdens deze actie, menig voorbijganger reageerde positief en enthousiast. De buurtopruimdag werd om 13:00 uur afgesloten met een gezellige nazit.

`We zijn zeer tevreden over deze dag, wat een fantastische inzet van de buurtbewoners!’ aldus Jan Haverkate.`We zijn van plan deze opruimactie in het voorjaar 2015 weer op te pakken. Hopelijk kunnen we halfjaarlijks zo’n buurtopruimdag houden, zo houden we alles mooi schoon.