14-02-2018

Laat je stem horen! Schoonste Straatverkiezing Winterswijk

Schone straten zonder zwerfvuil. Dat willen we toch allemaal. Daarom hebben we inwoners van Winterswijk uitgedaagd om samen mee te doen aan de Schoonste Straatverkiezing. Deelnemende straten maken kans op mooie buurtprijzen!

Kom samen in actie!

Iedereen vindt een schone straat belangrijk. Samen met buren, familie en vrienden aan de slag voor een schone straat. Samen vegen en opruimen is gezelliger. En waar het schoon is blijft het schoon.

4 straten doen al mee!

Scholtenenk, Prins Hendrikstraat, Spirealaan en De Bank doen mee.

Wanneer en wat?

De aftrap van de verkiezing vondt plaats op zaterdag 24 maart tijdens de Landelijke Opschoondag. Op deze dag werden de toolkits uitgereikt. Van 24 maart tot en met 24 mei vindt de schoonmaakperiode plaats. Tijdens deze periode komen we een paar keer onverwacht in jouw straat kijken. Aan de hand van de checklist kijken we hoe schoon jullie straat is. Dit vormt een deel van de verkiezing. Het andere deel van de verkiezing bestaat uit een online stemming op de schoonste straat van 24 april tot en met 22 juni. Het online stemmen is met een maand extra uitgesteld. Via het formulier op deze pagina kan gestemd worden op de schoonste straat van Winterswijk. De uitreiking vindt plaats op zondag 24 juni. Deelnemers worden hierover geïnformeerd.

Wij faciliteren deelnemers met een toolkit met hulpmiddelen zoals afvalgrijpers, vuilniszakken en veiligheidshesjes.

Fonkelende straten winnen prijzen

De schoonste straat maakt kans op een mooie prijs. Daarnaast ontvangen de nummers 2 en 3 ook een prijs die ten goede komt aan de hele straat. Voorbeelden van prijzen zijn een compleet verzorgde buurtbarbecue, hinkeltegels, knikkertegels, springkussen voor kinderen of planten voor in de straat. De besteding van de prijs wordt gedaan in onderling overleg met de gemeente Winterswijk en het Mooi Schoon team. Er wordt geen contant geld uitbetaald.

  • De eerste prijs is ter waarden van € 450,-
  • De tweede prijs is ter waarde van € 350,-
  • De derde prijs is ter waarde van € 200,-

Stem op de schoonste straat!

Ja, ik wil stemmen op de schoonste straat van Winterswijk!

Maak je keuze:

Contactpersoon

Naam (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Speciale kinderverkiezing

Voor kinderen is er een speciale kinderverkiezing. Zij maken kans op een Wasteboard, gemaakt van gerecyclede doppen van plastic afval.

Spelregels

  • Deelnemende straten/buurten worden gefaciliteerd met een toolkit met hulpmiddelen zoals afvalgrijpers, vuilniszakken en veiligheidshesjes.
  • Kinderen kunnen met maximaal 10 kinderen per groep/straat/buurt mee doen.
  • Deelname is gratis.
  • Tijdens de verkiezingsperiode komen we een aantal keer kijken hoe schoon jouw straat is. Dit doen we aan de hand van een checklist. Op deze checklist kun je zien waar we naar kijken. Ook zie je wat je zelf kunt doen en waar ROVA je kan faciliteren.
  • De verkregen persoonsgegevens van de Schoonste Straatverkiezing worden alleen gebruikt tijdens deze actie.
  • De uitslag is bindend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze actie.
  • Voor vragen en opmerkingen over de verkiezing kun je contact opnemen met info@mooi-schoon.nl.

Doe mee met de Schoonste Straatverkiezing. Maak het Mooi Schoon!

Klik hier en meld je aan!

Mooi Schoon

De Schoonste Straatverkiezing wordt georganiseerd vanuit het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon dat 18 ROVA-gemeenten gezamenlijk voeren ter voorkoming en bestrijding van zwerfvuil. Het doel van de verkiezing is Winterswijk Mooi Schoon maken én houden.