Woudenberg Mooi Schoon

Een veilige en schone leefomgeving vindt iedereen belangrijk. Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst. Helaas zien we nog steeds zwerfvuil op straat liggen.

‘Zwerfvuil tegengaan,’ dit is de missie van Mooi Schoon, het zwerfvuilprogramma van 18 gemeenten van afvalinzamelaar ROVA.

Inspiratieavond zwerfvuil 16 mei

Op 16 mei organiseren we een inspiratieavond over zwerfvuil. Peter Smith van de Stichting Klean houdt een inspirerende lezing en Petra Streng en Lajenda Garst van ROVA vertellen over het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon. In Woudenberg zijn al veel inwoners actief om zwerfvuil uit hun leefomgeving te verwijderen. Door met elkaar de handen uit de mouwen te steken kunt ook u een steentje bijdragen aan een schoner Woudenberg. Wilt u meepraten en -denken over het verminderen van zwerfvuil? Kom dan op dinsdagavond 16 mei naar de Poortzaal in De Camp. Dan kunnen we samen kijken naar wat u nodig heeft om Woudenberg mooi schoon te houden. Alle ideeën zijn welkom. Komt u ook?

Gastspreker Peter Smith | Stichting KLEAN
Peter Smith van Stichting KLEAN geeft een inspirerende lezing. Hij is bekend van zijn kunstproject ‘Plastic Madonna’ dat hij maakte van 100.000 van de straat geraapte pet-flesjes. Zijn lezing werd onlangs door een communicatie-expert aanbevolen als de meest inspirerende lezing die zij ooit had bijgewoond.

“Iedereen wil graag de wereld leefbaar achterlaten voor de volgende generatie. Steeds meer mensen maken zich zorgen of dit überhaupt nog wel kan.” Peter is van mening dat een kleine handeling een enorme verandering kan veroorzaken: “Als je een probleem hebt dat je als te groot ervaart, dan heeft klagen daarover geen zin. Ga op zoek naar het kleinste dat je aan dat probleem kunt doen en doe dat.”

Dinsdagavond 16 mei heten we u vanaf 19.15 uur van harte welkom in de Poortzaal van De Camp, Bosrand 15 te Woudenberg.

Programma

Inloop en welkom:                          19.15 uur

Gastspreker Peter Smith:               19:30 uur

Mooi Schoon in Woudenberg:      20:30 uur

Vragen, ideeën en napraten:         21.00 uur

Afsluiting                                           21.30 uur

Aanmelden

Komt u uit Woudenberg en wilt u hierbij zijn?

Toegang is gratis en aanmelden is gewenst via info@mooi-schoon.nl of 038 427 3696.

PS_PM_Scheveningen 4752 met halo