25-03-2015

Zwerfvuilbootcamp in het kader van NLdoet

Vrijdagavond 20 maart om 18.00 uur werd in Groenlo de zwerfvuilbootcamp georganiseerd; een actie om zwerfvuil op een sportieve manier op te ruimen.

Christian Reinders van Run&BFit en BS22 organiseerde deze avond voor de tweede keer in Groenlo in het kader van NLdoet (NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken). Wethouder René Hoijtink
vond dit zo’n mooi initiatief dat hij om 18.00 uur het startsein van deze actie kwam geven.

Maar voordat het zover was sprak hij de sporters toe. Hij complimenteerde de vrijwilligers. ‘Wat goed dat jullie op deze manier in actie komen tegen zwerfvuil en dat jullie hiermee laten zien dat jullie het belangrijk vinden om je omgeving schoon te houden’.

Om 18.10 uur loste wethouder Hoijtink het startschot. De deelnemers gingen van start en waren al snel uit het zicht. Tijdens sportieve opdrachten die ze onderweg uitvoerden ruimden ze de rommel die ze tegenkwamen direct op. Er ging een bakfiets mee waarin ze het vuil verzamelden. Het ingezamelde zwerfvuil werd na afloop door ROVA gratis afgevoerd.

opschoonactie zwerfvuilbootcamp groenlo